Víkendový relax - kam se vydat pro úplné uvolnění a odpočinek

Unikněte od každodenního shonu a užijte si víkend plný relaxace. Prozkoumejte naše tipy na lokality, které nabízí nejlepší možnosti pro odpočinek a regeneraci těla i mysli.

Každý z nás potřebuje čas od času uniknout od každodenního shonu a dopřát si víkend plný relaxace.

Ať už hledáte klidné místo v přírodě, nebo chcete zažít pohodovou atmosféru ve městě, máme pro vás několik tipů, kam se vydat na víkendový relax.

  1. Lázeňská města
  • Karlovy Vary: Proslulé lázeňské město nabízí mnoho možností pro relaxaci, včetně léčivých pramenů, wellness center a procházek po kolonádě.
  • Mariánské Lázně: Vychutnejte si klidné prostředí tohoto lázeňského města s bohatou historií, nádhernými parky a minerálními prameny.
  • Františkovy Lázně: Prožijte relaxační víkend v malebném lázeňském městě se širokou nabídkou wellness procedur a procházek v krásném prostředí parků.
  1. Horské chaty a horské střediska
  • Krkonoše: Ubytujte se v horské chatě nebo hotelu a prožijte víkend v náruči krásné přírody, s možností pěších túr nebo jízdy na kole.
  • Šumava: Navštivte tento nádherný národní park, kde můžete relaxovat na břehu jezer, procházet se lesem nebo vyzkoušet jízdu na koni.
  • Jeseníky: Užijte si klid a ticho horského prostředí s nezapomenutelnými výhledy a možnostmi turistiky, cyklistiky nebo wellness.
  1. Malebné vesničky a historická města
  • Český Krumlov: Prozkoumejte tento malebný středověký skvost s hradem, zámkem a řadou restaurací, kde si můžete dopřát místní speciality.
  • Mikulov: Užijte si víkend v srdci jižní Moravy, kde můžete ochutnat vynikající vína, navštívit zámek a procházet se malebnými uličkami.
  • Telč: Prožijte víkend v tomto historickém městě s nádherným náměstím, renesančním zámkem a malebnými rybníky v okolí.
  • Přírodní parky a rezervace
  • Pálava: Navštivte tuto jedinečnou oblast s vápencovými útvary, vinicemi a malebnými vesničkami. Ideální místo pro pěší turistiku, cykloturistiku a relaxaci u vody.
  • České Švýcarsko: Objevte krásy tohoto národního parku s množstvím pískovcových skalních útvarů, hlubokých lesů a údolí. Vyzkoušejte pěší túry nebo projížďky na lodičkách.
  • Kokořínsko: Prozkoumejte tento přírodní park s nezapomenutelnými pískovcovými skalními městy, lesy a rybníky. Užijte si klid a ticho v náruči přírody.
  • Relaxace u vody
  • Máchovo jezero: Dopřejte si víkend u tohoto oblíbeného rekreačního jezera s možností koupání, jachtingu, rybaření nebo procházek v okolních lesích.
  • Lipno: Navštivte toto rozlehlé vodní dílo v srdci Šumavy a užijte si relaxaci na pláži, plavání, vodní sporty nebo procházky po přehradě.
  • Žermanická přehrada: Ubytujte se v chatě nebo penzionu u této malebné přehrady a vyzkoušejte koupání, rybaření nebo pěší turistiku v okolní přírodě.

Ať už hledáte klid a pohodu v přírodě, nebo chcete zažít atmosféru malebných měst a vesnic, naše tipy na víkendový relax vám pomohou najít ideální místo pro úplné uvolnění a odpočinek. Nezapomeňte si přibalit dobrou náladu, pohodlné oblečení a otevřenou mysl, abyste si mohli užít každou minutu strávenou v těchto krásných lokalitách

Čtěte více

Řízek jako kráva! Jak na sloganu, tak ve skutečnosti, Hostinec U Jelena Hlavenec

Řízek jako kráva! Jak na sloganu, tak ve skutečnosti, Hostinec U Jelena Hlavenec

Hostinec U jelena v Hlavenci nabízí nezapomenutelné gurmánské zážitky. S úžasnými porcemi, skvělými cenami a vynikající kvalitou jídla, jako je jejich slavný řízek nebo roláda s kaší, je to ...

Navštivte úžasný hotel s wellness - Hotel Centrum Harrachov

Navštivte úžasný hotel s wellness - Hotel Centrum Harrachov

Hotel nabízí ubytování v Krkonoších, přímo v centru Harrachova, jen 100 metrů od Skiareálu Harrachov. Těšit se můžete na komfortní ubytování, restauraci přímo v hotelu i wellness centrum. ...

Krásný relax na okraji Prahy v proslulém Golden Golem Hotelu

Krásný relax na okraji Prahy v proslulém Golden Golem Hotelu

Pro rodinky s dětmi i mladé páry se otevírá nová možnost, jak si užít krásy hlavního města České republiky a přitom být ubytován v příjemném prostředí, kde vás nebude nic rušit. Přijeďte si užít ...

Dopřejte si krásný odpočinek na úpatí Beskyd v Rožnově pod Radhoštěm

Dopřejte si krásný odpočinek na úpatí Beskyd v Rožnově pod Radhoštěm

Příroda Beskyd umí člověka lecčím překvapit. Ať už nádherným klidem, tak i turistickými možnostmi, které nabízí. Tak či onak se stejně jako všichni ostatní nakonec necháte poddat tou kouzelnou ...

Vinný sklep Krýsa - příjemné ubytování v jižní Moravě za doprovodu krásného prostředí a dobrého pití

Vinný sklep Krýsa - příjemné ubytování v jižní Moravě za doprovodu krásného prostředí a dobrého pití

Pokud stále hledáte příjemné místo, kde vás nebude nic rušit a vy se budete moct oddávat chvilkám rodinné pohody, s nimiž si naplno vychutnáte letní slunečné dny, pak neváhejte a vyražte na jižní ...

Speciály

Rezorty